TURIZEM

Glede na tržne razmere in usmeritev Slovenije v turizem, smo se tudi na VITA – MED Čebelarstvu Posl odločili, da svojo čebelarsko prakso pokažemo našim potrošnikom, slovenskim čebelarjem, kakor tudi tujcem. V ta namen smo v posebnih prostorih pripravili manjši muzej, ki pa ni čisto klasične narave, ampak je to prostor v katerem so predstavljena orodja in pribor, ki so ga naši predniki uporabljali nekoč in, ki je vsaj nekateri v uporabi še danes. V čebelarstvu imamo danes več vrst pridelave in za to potrebujemo različna orodja. To pa je posebej zanimivo zlasti za ne čebelarje, ki nas v obliki skupin obiščejo. Posebej so navdušeni, ko jim pokažemo kako nastaja posamezen pridelek, pri tem pa nas ne motijo čebele, saj imamo naš muzej zasnovan tako, da nam to omogoča. Za zaključek pa jim v predavalnici, kjer je petdeset sedežev zavrtimo še kakšen film iz področja čebelarstva.

Ker živimo v kraju, zelo znanem po izvirih mineralne vode Rogaška lahko te izvire tudi obiščemo in jo poskusimo. Lahko pa organiziramo zaključno kosilo v enem izmed bližnjih kmečkih turizmov.

 

Pri nas boste torej uživali ob ogledu prevoznega čebelarstva, točilnice za med, polnilnice, in muzeja dobre čebelarske prakse , pokušali naše medove, naše izdelke, pričakala vas bo dobrodošlica z medenimi napitki, kava in še kaj za presenečenje….

Celoten ogled čebelarstva je podkrepljen z bogato razlago o čebelarstvu, o nastajanju medu in njegovi zdravilnih lastnosti, kot tudi ostalih čebelnih pridelkih in izdelkih in traja približno 2,5 ure.

Vsak ima iz čebelarstva svojo zgodbo, del tega smo želeli zapisati ob tej priložnosti, kakšna pa je v celoti, pa izveste, ko nas obiščete.

X

 

 
Silvo Posl, 031 419 111, Tadej, Dejan Posl 041 574 236; cebelarstvo.posl@siol.net