ponudba

Je sestavljen iz nektarja vseh travniških rastlin. Lahko je od svetlo rumene do rjave barve. Primeren na kruhu in za sladkanje čaja, kakor tudi v lažjih prehladnih obolenjih.

 

Barva je lahko od bledo - zelenaksto - rumene do svetlo rumene barve. Dalj časa ne kristalizira. Zelo prijetnega okusa, posebno privlačna pa je njegova aroma, zato tudi ime "DAMSKI MED".

 

V tekočem stanju je rumene barve z zelenkastim opalnim odsevom. Aroma je po mentolu oz. po lipovem čaju. Zaradi svojih zdravilnih učinkov je zelo spoštovan med. Povzpešuje znojenje.

 

Je precej temne barve. Grenkega okusa-a prijetne arome. Vsebuje snovi, ki ugodno delujejo na živčni sistem organizma.

 

Je mešanica medu smreke, hrastove mane in gozdne cvetoče flore. Zelo pozno kristalizira, kar je odvisno od povzročitelja medenja. Značilnosti gozdnih medov so v tem, da zelo ugodno delujejo na dihala.

 

Je zelo temnno rjave barve, na svetlobi da zelenkast odsev. Je skoraj brez vonja in je milega zelo prijetnega okusa. V ustih pušča aromo po mentolu. Zelo bogat z rudninskimi snovmi, zato ugodnno deluje na krvno sliko. Zelo ga cenijo tudi bolniki z bronhialnimi težavami.

 

Iz zaklada narave in čebeljega panja Vam predstavljamo Med s sokom aronije. S sladkim okusom je odličen pri pripravi frapejev, sadnih solat, kot dodatek krasi sladoled, palačinke in peciva, nepogrešljiv je tudi pri sladkanju čajev. Naj poudarimo, da je to slovenski proizvod iz medu našega čebelarstva in aronije, ki se prav tako prideluje v naši okolici.

 

Servirni med priporočamo hotelom, restavracijam in gostinskim lokalom k postrežbi čaja.

na vrh

 

 
Silvo Posl, 031 419 111, Tadej, Dejan Posl 041 574 236; cebelarstvo.posl@siol.net