ponudba

Je sestavljen iz nektarja vseh travniških rastlin. Lahko je od svetlo rumene do rjave barve. Primeren na kruhu in za sladkanje čaja, kakor tudi v lažjih prehladnih obolenjih.

 

Barva je lahko od bledo - zelenaksto - rumene do svetlo rumene barve. Dalj časa ne kristalizira. Zelo prijetnega okusa, posebno privlačna pa je njegova aroma, zato tudi ime "DAMSKI MED".

 

V tekočem stanju je rumene barve z zelenkastim opalnim odsevom. Aroma je po mentolu oz. po lipovem čaju. Zaradi svojih zdravilnih učinkov je zelo spoštovan med. Povzpešuje znojenje.

 

Je precej temne barve. Grenkega okusa-a prijetne arome. Vsebuje snovi, ki ugodno delujejo na živčni sistem organizma.

 

Je mešanica medu smreke, hrastove mane in gozdne cvetoče flore. Zelo pozno kristalizira, kar je odvisno od povzročitelja medenja. Značilnosti gozdnih medov so v tem, da zelo ugodno delujejo na dihala.

 

Je zelo temnno rjave barve, na svetlobi da zelenkast odsev. Je skoraj brez vonja in je milega zelo prijetnega okusa. V ustih pušča aromo po mentolu. Zelo bogat z rudninskimi snovmi, zato ugodnno deluje na krvno sliko. Zelo ga cenijo tudi bolniki z bronhialnimi težavami.

 

Cvetni prah vsebuje sestavine, ki jih organizem nujno potrebuje za življenje. Čebele ga nabirajo na raznih cvetočih rastlinah. Preberi več

 

Raztopljen v alkoholni raztopini preprečuje vnetje ustne sluznice, žrela in dlesni. Uporabljamo ga tudi pri zdravljenju herpesa na ustnicah, kakor tudi za celjenje rad in odrgnin.

Je živilo, sestavljeno iz vseh štirih komponent, katere v svojem panju proizvajajo čebele. Z mešanjem v pravilnih razmerjih dobimo zelo kvalitetno mešanico, bogato z vitamini in snovmi katere naš organizem nujni potrebuje pri premagovanju vsakodnevnih naporov.
Preberi več.

 

Matični mleček je izloček goltne žleze mlade čebele delavke. Nastaja pri presnavljanju medu cvetnega prahu in vode v čebeljem telesu. Čebela k temu doda še encime, ki so produkt njihovih žlez in tako pripravljeno hrano imenovano "matični mleček" uporablja izključno za prehrano svoje kraljice oz. matice. Preberi več.

Svečke iz naravnega čebeljega voska, različni motivi.

Izdelan je iz prisnega domačega sadjevca. Primeren za pitje kot apiritiv, tako poleti kot pozimi.Uporabljamo ga lahko tudi kot darilo ob vseh priložnostih. Pakiran je lahko v različno darilno embalažo, različnih velikosti.

 

Iz zaklada narave in čebeljega panja Vam predstavljamo Med s sokom aronije. S sladkim okusom je odličen pri pripravi frapejev, sadnih solat, kot dodatek krasi sladoled, palačinke in peciva, nepogrešljiv je tudi pri sladkanju čajev. Naj poudarimo, da je to slovenski proizvod iz medu našega čebelarstva in aronije, ki se prav tako prideluje v naši okolici.

 

Servirni med priporočamo hotelom, restavracijam in gostinskim lokalom k postrežbi čaja.

 

Med je hrana za »bogove«, so zapisali stari učenjaki, zato imamo danes lahko med kot odlično darilo. Pri nas ga pakiramo v embalažo različnih velikosti, pač na željo kupca. Iz njega pa izdelujemo tudi odlične medene pijače, ki jih pakiramo v mnoge okrasne steklenice različnih velikosti.

Pri nas pa je možno dobiti tudi razne kombinacije medu različnih sort z medenim likerjem v izvirnih kartonskih ali lesenih embalažah. Naš darilni program pa je z pridihom narave zelo primerne za poslovna darila kakor tudi za medsebojna osebna obdarovanja.

na vrh

 

 
Silvo Posl, 031 419 111, Tadej, Dejan Posl 041 574 236; cebelarstvo.posl@siol.net