O nas

Zgodovina čebelarstva

Od nekoč do danes

Prvi začetki čebelarjenja segajo v leto 1969, ko je Silvo v dar dobil svoj prvi panj čebel. Ta panj mu je bil podarjen kot spomin na odhajajočo njemu zelo drago sosedo, saj so tudi pri njih imeli približno enako stare otroke kot je bil on sam. Štel jih je komaj 14 let. Soseda je svojim otrokom večkrat namazala sladek med na kruh, kar so seveda tudi delili s svojimi prijatelji. Soseda se je morala žal izseliti, v družino Silva Posla pa so prišle čebele tam pod Donačko goro.  

Njegovo mladost in življenje so prevzele te marljive, pridne in vztrajne čebelice. Življenjska pot ljubezni ga je pripeljala izpod štajerskega Triglava pod Boč v lepo Čačo vas, kjer si je ustvaril družino. Ta mu je bila ves čas v oporo, še posebej sin Dejan, ki pa je že od rane mladosti spremljal očeta pri njegovem delu. Skupen razvoj čebelarstva in lastne blagovne znamke VITA-MED®, vzajemno sodelovanje in dopolnjevanje na vseh področjih je izoblikovalo sodobno in v prihodnost usmerjeno poklicno čebelarstvo. 

VITA-MED® čebelarstvo posl

Medena zgodba na sončni strani Boča

Družinsko čebelarstvo Posl oblikujeta dve generaciji, ki s trdim delom, vztrajnostjo, požrtvovalnostjo, spoštovanjem in razumevanjem krmarita skozi vsakodnevne izzive. Lahko bi rekli, da za nas velja pregovor vsi za enega, eden za vse. Prav vsak član družine prispeva svojo noto k harmoničnosti bivanja. Čebelarstvo je način življenja, včasih nič kaj poetično glede na vremenske razmere, pa vendar imamo naše pridne čebelice za vzgled delovanja in bivanja. 

IMG_6774 – kopija
IMG_6846

Naše čebelarstvo oblikujejo tako prevozne enote kot tudi stacionarni čebelnjaki. Imamo vpeljan lasten HACCP sistem, ki kontrolira pridelavo, skladiščenje in pakiranje naših izdelkov. Skoraj vsako leto pridobimo tudi medalje višje kakovosti ocenjevanja medu na mednarodnih ocenjevanjih. Pridobili smo tudi certifikat – slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, kar pomeni še dodaten notranji in zunanji nadzor nad pridelavo in pakiranjem naših izdelkov. Stremimo k temu, da dobite vi, naše stranke, le tisto najboljše; kakovost je za nas na prvem mestu, zato se tudi naše stranke rade in redno vračajo k nakupu naših pridelkov in izdelkov.

Kadarkoli po dogovoru
Čača vas 46e,
3241 Podplat
+386 51 244 409
+386 41 574 236
nakup izdelkov

VITA-MED® Čebalarstva Posl

 
Dobra izbira
Enostaven nakup
Preverjena kvaliteta
Hitra dostava
GRAFIKA_zeOD1969_zlata