Za čebelarje

Slovenija ima bogato čebelarsko tradicijo. In prav tako tradicijo mi negujemo že od leta 1969. Skozi leta se je nabralo ogromno izkušenj in znanja z delom pri naših pridnih čebelicah. Razvili smo lastno blagovno znamko dopolnilnih krmnih mešanic za prehrano čebel APISVITA®. Vam spoštovani čebelarji pa ponujamo še nekaj izdelkov, ki jih potrebujete pri vašem delu.
Oglejte si jih spodaj. 
APISVITA-O-Edit
APISVITA -B-Edit-Edit

DODATKI

Prehrana za čebele

Pri dolgoletnem delu v našem čebelarstvo pa smo razvili tudi prehrano za čebele. Dopolnilni krmni mešanici APIVITA-O in APISVITA-B sta mešanici, ki ju čebelam namenimo zgodaj spomladi in pozno poleti ali ob neugodnih vremenskih razmerah.

Pogačo dodamo čebelam v primerih, ko želimo zgodnji spomladanski razvoj ali ko mislimo, da so čebele iz kakršnegakoli razloga brez hrane. V primerih, ko se nenadno in predčasno konča predvidena paša, ob daljših deževnih ali brezpašnih obdobjih, je pogača edino varno nadomestilo za občutek paše in nemoteno zaleganje matice, ki pa je nujno za izkoriščanje naslednjih paš.

Pogača ni namenjena kot nadomestilo za medene zaloge, ampak kot vzpodbuda za aktivnejšo delovanje celotne čebelje skupnosti, zato morajo v družini biti tudi dovolj velike medene zaloge. APISVITA-B imajo tudi beljakovinski dodatek, ki je nadomestek za cvetni prah.

Pogače so narejene tako, da je možen nadzorovan odjem, zato jo čebele topijo sproti in je porabijo le toliko, da zadostijo potrebe tistega časa. Tako je ne kopičijo v satje kot zalogo in pogača ne prehaja v med.

❖ Prodaja pogač

Kozjansko – tehnične trgovine Kmetijske zadruge ŠMARJE – Dom Šmarje, Center Negonje, Gaj Rogatec, Center Imeno, trgovina Kozje

Savinjska – trgovina ČEBELCA Celje, Mojca Jamnikar s. p., tehnične trgovine Kmetijske zadruge ŠALEŠKA DOLINA

Maribor – trgovina JANA, Čebelarski center Maribor

Prekmurje – Kmetijska zadruga RADGONA- Martjanci, Radenci, Kmetijsko veterinarska trgovina, Helena Balažič s.p.

Osrednja Slovenija – KIPGO – Lukovica, Batuje, čebelarstvo RIHAR-KOCJAN, Polhov Gradec

Primorsko-notranjska – Prestranek – API KON-TAKT, Ilirska Bistrica – EVRO API

Gorenjska – Čebelarski center Gorenjske

Resized_20240604_103853_1718011137857

čebelarjenje

Ožičen okvir

Ožičen okvir za satje. Standarni AŽ in inox žica. Po potrebi žico napnete in vtrete satnico. 
Resized_20240604_104104_1718011109558-Edit-Edit

čebelarjenje

Satnica iz lastnega čeb. voska

Satnica iz lastnega čebeljega voska. Vsako leto menjamo 1/3 satja in tako damo vedno lastni vosek za izdelavo satnic. Satnico lahko uporabite tudi za izdelovanje sveč in okrasov Vpogled lahko dobite tudi analizni list. Zaradi občutljivosti artikla ne pošiljamo po pošti. Možen je samo oseben prevzem.
Resized_20240604_104514_1718011091053-Edit

ČEBELARJENJE

Ožičen okvir s satnico

Pripravljen za vstavljanje v AŽ panj. Zaradi občutljivosti artikla ne pošiljamo po pošti. Možen je samo oseben prevzem.

Honey bees and queen bee on honeycomb work together in hive

ČEBELARJENJE

Matica medonosne čebele

Matica medonosne čebele Kranjske sivke. (Apis mellifera Carnica) – slovenska avtohtona čebela. Matica je oplojena in zalega. Označena je s številko v barvi tekočega leta. Spremljajo jo mlade čebele. Možen samo osebni prevzem. Za povpraševanje pokličite 041 574 236 – Dejan.
Kadarkoli po dogovoru
Čača vas 46e,
3241 Podplat
+386 51 244 409
+386 41 574 236
nakup izdelkov

VITA-MED® Čebalarstva Posl

Dobra izbira
Enostaven nakup
Preverjena kvaliteta
Hitra dostava
GRAFIKA_zeOD1969_zlata