Ponudba

CVETLIČNI, AKACIJEV, LIPOV, KOSTANJEV, GOZDNI, JELKIN/HOJEV

MED

med

Cvetlični

CVETLIČNI MED – je sestavljen iz nektarja travniških, cvetočih rastlin, sadnega drevja. Lahko je od svetlo rumene do rjave barve. Zaznana je prijetna, pestra in raznolika aroma po cvetlicah, svežem sadju. Radi ga uporabljamo kot namaz na kruhu, za sladkanje čaja in tudi ob lažjih prehladnih obolenjih.

med

Akacijev

AKACIJEV MED – lahko je od bledo, zelenkasto rumene do svetlo rumene barve. Dalj časa ne kristalizira. Zelo prijetnega okusa, posebno nežna, privlačna pa je njegova aroma po akacijevem cvetju, zato ima tudi ime »damski med«.

med

Lipov

LIPOV MED – čebele ga nabirajo na lipovem drevesu v obliki nektarja ali mane. Je svetlo rumene do svetlo jantarne barve z zelenkastim opalnim odsevom. Ima značilen vonj in okus po lipovem cvetju, aromo po mentolu. Zaradi svojih zdravilnih učinkov je zelo spoštovan med. Pospešuje znojenje.

med

Kostanjev

KOSTANJEV MED – lahko je temno rjave ali jantarne barve z rdečim odtenkom. Odlikuje ga grenak okus in prijetna aroma. Grenko aromo mu daje velika količina kostanjevega cvetnega prahu in zaradi tega ima posebno vrednost. Vsebuje snovi, ki ugodno delujejo na živčni sistem organizma.

med

Gozdni

GOZDNI MED – je mešanica medu smreke, hrastove mane in gozdne cvetoče flore.  Lahko se razlikuje po barvi, vonju, okusu in aromi. Je od svetle do temno rjave barve, z rdečim ali zelenim odtenkom. Vsebuje veliko rudninskih snovi. Zelo pozno kistalizira, kar je odvisno od povzročitelja medenja. Za gozdne medove je značilno, da ugodno delujejo na dihala.

med

Jelkin/Hojev

JELKIN/HOJEV MED – je najbolj cenjen med gozdnimi medovi. Je temno rjave barve, na svetlobi da zelenkast odsev. Je skoraj brez vonja, prijetnega okusa in v ustih pušča aromo po karameli. Zelo bogat z rudninskimi snovmi, zato ugodno deluje na krvno sliko. Cenijo ga tudi bolniki z bronhialnimi težavami.

CVETNI PRAH, MATIČNI MLEČEK, TINKTURA PROPOLISA, LIKERJI, MEDENJAKI

MEDENI IZDELKI

medeni izdelki

Apisnarava

APISNARAVA je prehransko dopolnilo, sestavljeno iz štirih komponent, ki jih proizvajajo čebele v svojem panju. Z mešanjem v pravem razmerju dobimo zelo kvalitetno mešanico, bogato v vitamini in snovmi, ki jih naš organizem potrebuje pri premagovanju vsakodnevnih naporov. Priporoča se predvsem starejšim ljudem in otrokom, ker izboljša odpornost organizma, kakor tudi srednji generaciji, kateri so izpostavljeni daljšim fizičnim naporom. Apisnarava tudi lajša znamenja staranja in deluje pozitivno v smeri večje koncetracije človekove »biti«. Odraslim se priporoča 2 žlički na dan.

medeni izdelki

Matični mleček

MATIČNI MLEČEK – je izloček goltne žleze mlade čebele delavke. Nastaja pri presnavljanju medu, cvetnega prahu in vode v čebeljem telesu. Čebela k temu doda še encime, ki so produkt njihovih žlez in tako pripravljeno hrano imenovano »matični mleček« uporablja izključno za prehrano svoje kraljice oziroma matice. Lastnosti matičnega mlečka se kažejo v mnogih, za človekov organizem ugodnih učinkih. Zaradi vsebnosti 10-hidroksi dekanojske kisline matični mleček deluje zaviralno na razvoj mnogih bakterij, lajša znamenje staranja, pripomore k normalnemu delovanju živčnega sistema. 

medeni izdelki

Cvetni prah

CVETNI PRAH vsebuje sestavine, ki jih organizem nujno potrebuje za življenje. Čebele ga nabirajo na raznih cvetočih rastlinah. V svoji bogati fiziološki sestavi vsebuje še raznovrstne beljakovine, ogljikove hidrate, vitamine, minerale… Kot naravni stimulator dviguje življenjsko moč, blagodejno učinkuje na duševno aktivnost, pomirja živčevje, pomaga pri stresu in nezadovoljivi prehrani.

medeni izdelki

Tinktura propolisa

TINKTURA PROPOLISA – propolis raztopljen v alkoholni raztopini preprečuje vnetje ustne sluznice, žrela in dlesni. Uporabljamo ga tudi pri zdravljenju herpesa na ustnicah, kakor tudi za celjenje površinskih ran in odrgnin.

medeni izdelki

Med s sokom aronije

MED S SOKOM ARONIJE – kombinacija medu in aronije nam da osvežilno noto. Odličen dodatek pri pripravi frapejev, sadnih solat, preliv na sladoled, palačinke in peciva, nepogrešljivo aromo pa doda tudi k čaju.

medeni izdelki

Kremni med

KREMNI MED – s posebnim postopkom mešanja dobimo mazljiv namaz, ki nam ne teče s kruha. Dodamo mu pa lahko tudi različne dodatke – cimet, ingver ali čokolado.

medeni izdelki

Servirni med

SERVIRNI MED – 15g pakiranje našega medu je zagotovo vsestransko uporabno za izlete, potovanja… Uporabljajo ga tudi gostinski lokali, restavracije, hoteli k serviranju čaja.

medeni izdelki

Medeni likerji

MEDENI LIKERJI – naš vrhunski produkt in že vrsto let zaščitni znak naših stojnic. Izdelan iz našega medu in pristnega sadjevca. Primeren kot aperativ poleti in pozimi. Ob medu zelo uporabno darilo ob različnih priložnostih.

medeni izdelki

Medenjaki

MEDENJAKI – ročno izdelani piškoti s kostanjevim medom navdušijo še tako zahtevne stranke, ki se redno vračajo ponje; mehki, da se kar stopijo v ustih.

DARILA

Darilna embalaža

Vsi naši izdelki krasijo različna darila za različne priložnosti. Za prav vsak okus se najde kaj primernega. V katalogu naših izdelkov najdete široko ponudbo naravnih, edinstvenih, vrhunskih, medenih, osebnih ter poslovnih daril za vaše bližnje ali poslovne partnerje.

SVEČE

Svečke iz voska

Različne podobe iz voska so dragocen naravni zaklad čebeljega panja. Izdelujemo jih ročno iz 100 % čebeljega voska, ki ga pridelamo v našem čebelarstvu. So brez dodatkov, brez umetnih barvil in sintetičnih dišav. Čebelji vosek je najbolj kakovosten naravni vosek, zato iz njega dobimo resnično tiste prave naravne sveče različnih motivov. Že sam vonj blagodejno vpliva na naše počutje; ob soju sveče pa lahko napišemo marsikatero lepo življenjsko zgodbo in si popestrimo mirne večere.

APISVITA-O-Edit
APISVITA -B-Edit-Edit

DODATKI

Prehrana za čebele

Pri dolgoletnem delu v našem čebelarstvo pa smo razvili tudi prehrano za čebele. Dopolnilni krmni mešanici APIVITA-O in APISVITA-B sta mešanici, ki ju čebelam namenimo zgodaj spomladi in pozno poleti ali ob neugodnih vremenskih razmerah.

Pogačo dodamo čebelam v primerih, ko želimo zgodnji spomladanski razvoj ali ko mislimo, da so čebele iz kakršnegakoli razloga brez hrane. V primerih, ko se nenadno in predčasno konča predvidena paša, ob daljših deževnih ali brezpašnih obdobjih, je pogača edino varno nadomestilo za občutek paše in nemoteno zaleganje matice, ki pa je nujno za izkoriščanje naslednjih paš.

Pogača ni namenjena kot nadomestilo za medene zaloge, ampak kot vzpodbuda za aktivnejšo delovanje celotne čebelje skupnosti, zato morajo v družini biti tudi dovolj velike medene zaloge. APISVITA-B imajo tudi beljakovinski dodatek, ki je nadomestek za cvetni prah.

Pogače so narejene tako, da je možen nadzorovan odjem, zato jo čebele topijo sproti in je porabijo le toliko, da zadostijo potrebe tistega časa. Tako je ne kopičijo v satje kot zalogo in pogača ne prehaja v med.

OBISK PRI NAS

Turizem

Če želite spoznate našo čebelarsko zgodbo, nas pokličite in obiščite. Predstavili vam bomo dobro čebelarsko prakso, kaj vse je potrebno, da natočimo kozarec kakovostnega domačega medu. Imamo manjši muzej z namenom predstaviti, kako so čebelarili včasih in sodobno nadgrajene prostore, da pokažemo, kako čebelarimo danes.

Celoten ogled čebelarstva je podkrepljen z bogato razlago o čebelarstvu, o nastajanju medu in njegovih zdravilnih lastnostih kot tudi ostalih čebeljih pridelkov in izdelkov, spremlja jo bogata degustacija, pijača dobrodošlice, kava in še kakšno presenečenje.

Vabljeni ste, da nas obiščete in se prepričate o kakovosti naših izdelkov. 

Kadarkoli po dogovoru
Čača vas 46e,
3241 Podplat
+386 51 244 409
+386 41 574 236
nakup izdelkov

VITA-MED® Čebalarstva Posl

Dobra izbira
Enostaven nakup
Preverjena kvaliteta
Hitra dostava

Prelistajte naš katalog